“Mothers need just as much attention as a newborn, because they too have just been born”

Postpartum zorg

Als Postpartum doula ondersteun ik jullie thuis in de periode als nieuw gezin. Ik vind het belangrijk jullie rust, structuur, emotionele ondersteuning, praktische ondersteuning en een luisterend oor te bieden.

De eerste dagen na de bevalling ondergaat een moeder grote fysieke en hormonale veranderingen. Moeders zijn in de periode rond de bevalling extra gevoelig voor de behoeften van hun baby en zullen zich daar nog meer op concentreren (primair moederinstinct). Een moeder verdient een rustige, liefdevolle omgeving om zich zo te kunnen focussen op haar moederinstinct. Zij toont haar liefde voor haar kindje door het fysiek en emotioneel ‘vast te houden’, wat cruciaal is voor de fysieke en emotionele ontwikkeling van een kind. Een moeder (en ook partner) voelt tijdens deze periode allerlei emoties en het feit dat er naar haar wordt geluisterd en dat ze kan zeggen wat ze wil, helpt bij het verwerken ervan. Ik ondersteun jullie en help jullie zoeken naar de ouderschapsstijl die het beste bij jullie past. Als ouders zullen jullie vragen hebben over de verzorging, voeding, het troosten en het begrijpen van jullie baby’s behoeften. Ook broertjes en zusjes zullen een manier gaan vinden om de baby op te nemen in het gezin.

Ik luister, ik ondersteun en help jullie realistische verwachtingen te maken van jullie reis als nieuwe ouders. Ik geef om jullie, jullie baby, jullie familie, jullie gezondheid en jullie emotioneel welbevinden.